TEATRUL TOMA CARAGIU PLOIESTI don juan sau dragostea pentru geometrie

TEATRUL TOMA CARAGIU  PLOIESTI – 2010

DON JUAN SAU DRAGOSTEA PENTRU GEOMETRIE

 de Max Frisch,  traducere Veronica Porumbacu

cu Andi Vasluianu Ada Simionica, Cristian Popa, Cristina Moldoveanu, Florentina Nastase,

Tudor Smoleanu, Raluca Zamfirescu, Dragos Campan, Karl Baker, Ilie Galea,

Ion Burlan, Adrian Ancuta, Rodica Alexandru, Madalina Cobzaru, Alice Tasica

un specatcol de Mariana Cămărăşan şi Alexandra Penciuc

„Trăim pe bandă rulantă şi nu există o pretanţă că ne-am putea ajunge din urmă pe noi înşine şi că am putea corecta vreo clipă din viaţa noastră. Suntem în egală măsură în trecut, chiar dacă ne deyicem de el şi în prezent. Timpul nu ne transformă. El ne dezvoltă doar. Eşti ceea ce eşti. Dacă ne întoarcem, privind în zig zagul exostenţei noastre, putem să ne cunoaştem fiinţa, tainca ei unicitate, caracterul ei inexorabil, adevărul ei pe care nu-l putem exprima nemijlocit. Doar că nu ştii niciodată cum a fost.”                                                                                            Max Frisch

În faţa unei profunde neîmpăcări cu tine, universul tău devine un mister. Cine sunt, te întrebi. Şi nu ai altă oglidă în care să te priveşti decât propria ta viaţă. Doar că „nu ştii niciodată cum a fost” spune Max Frisch.

Încercarea de a-ţi aminti cum ai ajuns în acel punct al existenţei tale se loveşte de felul în care ceea ce simţi sau îţi imaginezi ţi-a schimbat deja istoria. Într-o formă esenţializată descoperi că tu eşti acolo, în cael trecut fantastic, în care redobândindu-ţi umanitatea şi sensibilitatea, te regăseşti pe tine şi îi regăseşti pe cilalţi.  Fără iubire însă nu e posibil.

 

 

 

https://marianacamarasansialexandrapenciuc.wordpress.com/2012/09/07/71/

 

http://agenda.liternet.ro/articol/11489/Maria-Stefanescu/Galerie-foto-Don-Juan-sau-dragostea-pentru-geometrie.html

 

http://cezaramedia.blogspot.ro/2010/02/don-juan-sau-dragostea-pentru-geometrie.html

Leave a comment